Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2012

Κασκόλ-γιακάς για διάλειμμα...........

 και ενω η μπλουζα μου προχωράει ""αργα-αργα"" αλλά σταθερα, ειπα να κανω ενα διάλειμμα...
 και έπλεξα εναν γιακα-κασκολ για αλλαγή.


 Εγινε πολυ γρηγορα και ευκολα...................το χαρηκα πολυ!!!!
ακομα και η Μιλού εχει καταθλιψη το σκυλακι μου.
Καθεται δίπλα στο κουκλακι της και δεν το αγγιζει να παιξουμε.............
Καλό τσίκνισμα σε ολους μας σημερα!!!!!!!!!!!
Ευχομαι τα μονα που θα τσικνίζονται να ειναι τα φαγητα μας γιατι πολυ στεναχωριέμαι με ολα αυτα που ειδα, μά δεν θα το σχολιασω καθολου.

Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2012

Ενας γιακας για τα γαντια μου........και ενα γλυκο κολαση!

Αυτες τις μερες  βαριέμαι να πλεκω κατι μεγαλο και συνεχεία μου έρχονται εμπνεύσεις για μικρα και γρηγορα πλεκτα.
Ετσι μου προέκυψε και ο γιακας-σετ με τα γαντια μου.......
 Αφου στην αρχη γελασα αρκετα με τις βελονες μου......Νο20 ειναι,
γελασα και με την ατάκα της κορης μου
μολις τις ειδε: μαμα ωραια θηκη αγορασες για τις βελονες σου.
 Αρχισα που λετε να το πλεκω.......
στην αρχη το επλεξα ετσι (μεσα σε μιση ωρα γινεται),
 το φορεσα, εκανα την βόλτα μου στο σχολειο
(για την ενημέρωση γονιών που είχαμε),
και αφού γύρισα μου ηρθε στο μυαλό άλλο σχέδιο.......
το ξήλωσα και το ξανα επλεξα απο την αρχη ετσι.
 και επειδη μας πικρανε πολυ το ΣΚ με οσα εγιναν
άντε να γλυκαθούμε λιγο βρε παιδια να πανε κατω τα φαρμάκια ε;!
Μια σοκολατοπιτα που καθε φορά δεν μένει ψίχουλο............κολαση!!!!!
Την συνταγη μου την εδωσε η νονα του γιου μου και δεν μπορω να σας πω τι γινεται
καθε φορά που την φτιάχνω;

ΥΛΙΚΑ

  • 1 βιτάμ
  • 5 αβγά
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 7 κουταλιές γεμάτες κακάο (εγω βαζω μια κουβερτούρα)
  •  3 κουταλιές κονιάκ (εγω βαζω λικερ βυσινο)
  • 1 ποτήρι νερό
  • 2 βανίλιες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βιτάμ προσθέτουμε τη ζάχαρη το κονιάκ το κακάο το νερό και την βανίλια .Αφού λιώσει πολύ καλά η ζάχαρη και όλα τα υλικά μαζί αποσύρουμε από την φωτιά το κατσαρολάκι και κρατάμε 1 ποτήρι από το χυλό της σοκολάτας. .Χτυπάμε τα αυγά σα ένα μπόλ και σιγά-σιγά ρίχνουμε τα αυγά εναλλάξ με το αλεύρι στο κατσαρολάκι και με τον αυγοδάρτι χτυπάμε πολύ καλά.Λαδώνουμε ένα ταψάκι μικρο του κεικ (δεν πρεπει να γινει πολυ παχυ το γλυκο) και ψήνουμε το κέικ για 20 λεπτά. Μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο το κόβουμε σε μερίδες και το περιχύνουμε με το σιρόπι που κρατήσαμε. Είναι απλα ΚΟΛΑΣΗ!


θα κλείσω όπως άνοιξα, όμορφα και μοσχομυρωδάτα με αυτη την αγκαλιά λουλούδια που μου εφερε η κορη μου.
Τα μαζεψε στο βουνο, οταν πηγε στην γιαγια να περασει το ΣΚ και να της κανει παρεα.
Το άρωμά τους εχει γεμίσει το σπιτι παιδια!!!! 
Οτι και να σας πω ειναι λιγο, δεν χορταίνω να τα μυρίζω απο την ωρα που μου τα έφερε.
Να έχουμε ολη μια καλη και ήσυχη εβδομάδα!!!!!!!!!!!!!!!!

Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2012

Τα γεμιστα του χειμωνα.................

αν και δεν συνηθίζω να μαγειρεύω φαγητα εκτος εποχής, ειπα να αλλάξω λιγο την γεύση τους και να φτιάξω γεμιστά χθες.
 
Ολα καλα και μαλιστα παρα πανω απο οτι το περίμενα.......ειναι ενα αγαπημένο φαγητο για ολη την οικογένεια και ετσι το τιμήσαμε ανάλογα.

Μα δεν μπορούμε να φαμε και το βραδυ το ιδιο φαγητο;! 
Ηρθε και ενας φιλος του γιου μου, ήταν και ο καιρός που αγριέψε παλι 
και ετσι για βραδινό έφτιαξα παραδοσιακό τραχανά με κρουτον και τυρι τριμμένο
 
και για να μην μου την λενε......τους πηγα και βαρκάδα με "γόνδολα"
 
εν το μεταξύ δεν σας το είπα;!
μετα τα γαντια μου και οσο πλεκω εκεινο το μονότονο μπλουζάκι η ματιά μου πέφτει συνέχεια σε αυτο το νημα.
Φλέγομαι απο επιθυμία να το πιάσω στις βελόνες μου να δω πως πλέκεται, πρωτα ομως θα τελειώσει το "καλατράβα" και μετα θα δω τι θα πλεξω! προς το παρόν το εχω απέναντί μου να το κοιτάζω συνέχεια.............

Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου 2012

Τα γαντακια μου............

Ολες αυτες τις μερες που εκανε κρυο συνειδητοποίησα οτι δεν εχω πλεκτα γαντια.....
αν ειναι δυνατον λεω: τι πλεκτρια ειμαι εγω καλε που δεν εχω γαντια;
εκατσα που λετε και επλεξα ενα ζευγαρι, που πολυ το ευχαριστηθηκα.
Το σχεδιο ευκολο και το νημα οτι επρεπε για ενα τετοιo project!
 και επειδή οταν πλεκω ενα νεο σχεδιο εχω παντα λιγουριτσες έψησα μερικα σφολιατινια με τυρια για να παρω λιγο τα'πανω μου........

Σας εύχομαι ενα ομορφο και δημιουργικό Σαββατοκύριακο!!!!

Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2012

μπισκοτακια με μαρμελαδα......μμμμ!!!!

Καλημερα!!!!
Πολυ κρυο ε; και ο οργανισμός μας ζηταει ζαχαρη (και γενικα περισσότερη τροφή)για να ζεσταθει!
ε! αυτο κανουμε και εμεις εδω καθε φορά που εχουμε ρεπό, του δινουμε και καταλαβαινει.....
... μας εγινε πλέον συνήθεια να στρώνουμε τραπεζι στο σαλονι με μεζεδακια και να καθεται ολη η οικογενεια να λεει τα νεα της.
 Αυτη την φορά εψησα ενα καρέ χοιρινο σε μπυρα και μουσταρδα,
 
 που το συνοδεύαμε με μια μαρμελάδα πικάντικη απο κρεμμύδια και μηλα βρασμενα σε κόκκινο κρασι,
 
 
εβρασα τα χορτα της γιαγιας που μαζεψε απο το βουνο,
 και φυσικα δεν ελειπε το τυρι που τοσο λατρευω εγω και το τρωω με τα κιλα.....γιατι νομιζετε ειμαι ετσι "αφρατη"?
Έφτιαξα και  λιγα μπισκοτα με απιθανη γευση, πορτοκαλι-σοκολατα που εδω και καιρο εχω δει στο μπλοκοσπιτακι της bettyscuisine.
 
 Μοσχομύρισε ολο το σπιτι πορτοκάλι και εγιναν πολυ εύκολα!!!
Αλλά εχει δικιο η Μπετυ η μια δόση δεν φτανει.........εκανα διπλή.
Η πρωτη δοκιμη παντα ειναι απο την Μιλού, πιστη στις μαγειρικες μου........
Και μιας και καταπιάστηκα με την ζαχαροπλαστική ειπα να φτιαξω και μια μαρμελαδα 3 φρουτων.
μήλο-κυδώνι-πορτοκάλι.